Telefonisch contact? 0487-517700

Contactloos betalen

Contactloos betalen


Met contactloos betalen rekent u snel en eenvoudig af door uw betaalpas of smartphone kort tegen een betaalautomaat te houden. Dit noemen we contactloos.

Zo betaalt u razendsnel kleine bedragen af, tot en met € 25 zonder pincode. Handig bij het afrekenen van een kopje koffie, broodje of kleine boodschappen.

Contactloos betalen is gebaseerd op NFC (Near Field Communication) techniek. De betaling wordt afgehandeld doordat de NFC-chip in uw betaalautomaat contact maakt met de NFC-chip in de smartphone of betaalpas van uw gasten. Dit gaat via hetzelfde veilige netwerk dat gebruikt wordt voor de traditionele pinbetalingen.

Voordelen contactloos betalen:

  • Gemakkelijk, veilig en razendsnel betalen
  • Cashless betalen
  • Voorkomt fraude

In steeds meer winkels en (bedrijfs)restaurants wordt contactloos betalen ingevoerd. Hiermee kan snel, simpel en veilig worden betaald. Contactloos betalen biedt veel betaalgemak aan uw gast. Het opladen van het saldo gaat automatisch. Door contactloos betalen gaat de betaling sneller wat weer leidt tot kortere rijen aan de kassa. Deze nieuwste manier van  betalen zou ’n mooie vervanging  voor de Chipknip kunnen zijn, want deze houdt in 2015 op te bestaan.

Is mijn betaalautomaat geschikt voor contactloos betalen?

De betaalautomaten en de betaalpassen die geschikt zijn voor contactloos betalen herkent u aan het contactloos teken dat op de pas of de betaalautomaat staat. U hoeft hier zelf niets voor in te stellen of te wijzigen. Ook zijn er geen extra kosten verbonden aan contactloze betalingen, u betaalt gewoon uw gebruikelijke transactietarief.

Vraag bij Straight naar de mogelijkheden voor contactloos betalen voor úw zorgorganisatie of bedrijfsrestaurant!